בתום מאבק משפטי ארוך, תקבל תושבת חיפה כמיליון שקלים מהמוסד לביטוח לאומי, לאחר שהכיר במותו של בעלה מהתקף לב שעה שישב בסלון ביתם, כתאונת עבודה.
מקור: הדס גרינברג
ביטוח לאומי ראובן קסטרו
טענת האישה הייתה כי הבעל לקח ללב את העובדה שהודיעו לו שלא יקבל קידום בעבודה, וכעת, לאחר שהצליח בא כוחה, עו"ד אליהו סרור, להכיר במקרה כתאונת העבודה, תקבל אלמנתו מדי חודש קצבת תלויים בגובה משכורתו בחברת חשמל.
גובה המשכורת נושקת לסכום של 20 אלף שקלים, לעומת פחות מאלפיים שקלים בחודש, גובה קצבת השיירים ממנה התקיימה מאז מותו. כמו כן, תקבל האישה תשלום רטרואקטיבי משנה לפני הגשת התביעה, הנאמד במיליון שקלים.
ראשיתו של הסיפור בחודש ספטמבר 2000, כאשר ביום עבודה שגרתי התבשר בעלה של א', כי למרות ההבטחות שלטענת אשתו קיבל בעבר, אין כוונה לקדמו לתפקיד מנהל מדור. מאוחר יותר במהלך היום, לאחר ששב עם אשתו מבילוי משפחתי, התיישב הנפטר מול הטלוויזיה וקיבל התקף לב. אמבולנס שהוזעק למקום קבע את מותו.
במשך השנים שחלפו מאז מות בעלה, קיבלה א' מהמוסד לביטוח לאומי קצבה זעומה, שהביאה אותה למצב הגובל בעוני, כאשר במהלך כל אותה תקופה חשבה האישה לתומה כי זה הסכום שמגיע לה.
"אלמנה ויתום לא תענון"
ארבע וחצי שנים לאחר המקרה, היא הגיעה למשרד עורכי הדין נסים את כהן ניסן לצורך התייעצות בנושא אחר עם עו"ד אליהו סרור.
בין לבין שמע סרור את המקרה וניסה להבין מדוע היא מקבלת קצבה כה נמוכה. כאשר התברר לו שאינה מקבלת קצבת תלויים, לקח על עצמו לנהל את ההליך ולהשיג לה כספים שמעולם לא חלמה שמגיעים לה ובוודאי לא חלמה שתוכל לקבל.
במרץ 2005 הוגשה הדרישה לקצבת תלויים שמשמעותה תשלום מלוא גובה משכורת הבעל, לאור העובדה כי מדובר בתאונת עבודה. משדחה המוסד לביטוח לאומי את הדרישה, עבר הנושא להליך משפטי ארוך ועיקש, אשר כלל חוות דעת רפואיות ועדויות קשות ביותר.
התביעה עצמה התנהלה בעצלתיים, כאשר נציגי המוסד לביטוח לאומי עשו כל שביכולתם על מנת להרוויח זמן
ולדחות את הדיונים ואת הגשת המסמכים. א' מצידה המשיכה להתקיים בקושי, עם הכנסה זעומה וללא הכנסתו השוטפת של בעלה שהייתה גבוהה לכל הדעות, ונאלצה לבקש את עזרת קרוביה.
במהלך הדיונים הגיש עו"ד סרור מספר בקשות לבית המשפט להתערב במניעת ה"התעללות" לדבריו מצד באי כוח המוסד לביטוח לאומי. באחת הבקשות כתב: "אני תקווה כי בית הדין הנכבד יעשה את הצדק ויביא את הפרשה הזו לסיום הגון, כמו שנאמר: אלמנה ויתום לא תענון".
לתביעה שהתנהלה הוגשו תצהירים וסיכומים מצד שני הצדדים, כולל חוות דעת רפואית שהוגשה במטרה לקשור את התקף הלב של הבעל לאירועי היום במקום עבודתו, קשר תקדימי במיוחד לאור נטיית הביטוח הלאומי להתנער מאירועים שכאלה, בוודאי כשאירעו בבית הנפטר.
מת באופן פתאומי"
עו"ד סרור לא ויתר, וצירף חוות דעת רפואית של פרופ' נתן רוגין בה נכתב בין היתר: "לאחר אירוע חריג ביותר בעבודתו ולאחר מאמץ נפשי, פיזי וארגוני קשה ולאחר שהמדור באחריותו של הנפטר עבר בהצלחה בדיקות תקן, בעלה של מרשתי הרגיש כעס, אכזבה והתרגשות בלתי רגילה. ההבטחה של קידום לא התממשה והוא מת באופן פתאומי".
פטיש בית משפט עיבוד מחשב:שרית פלוט
בסופו של דבר, הודיע בית המשפט כי בסוף חודש אוגוסט ייתן את החלטתו, כאשר לכל הנוכחים בדיונים היה ברור כי בית המשפט השתכנע והחלטתו הולכת להיות לטובת א'.
כנראה שגם במוסד לביטוח לאומי הבינו זאת, ובאופן מפתיע, במקום לחכות לפסיקת בית המשפט המפורטת, הודיעו ביום 12.8.08 לעו"ד סרור, כי החליטו לקבל את התביעה.
משמעות הדבר כי התקף הלב שקיבל הבעל בביתו יוכר כתאונת עבודה, גם ללא פסיקת בית המשפט, זאת לאחר מאבק משפטי של 4 שנים. עו"ד סרור לא ויתר וביקש מבית המשפט לתת תוקף של פסק דין להחלטה זו, במקום לכתוב החלטה מנומקת, ובמקביל לקבוע הוצאות משפט ושכ"ט לטובת התובעת.
בהחלטת בית המשפט נכתב: "על יסוד חוות הדעת של המומחה – יועץ רפואי מטעם בית הדין, ולאור הודעת ב"כ הנתבע מה- 12 באוגוסט 2008 כי הנתבע החליט לקבל את התביעה, הננו מקבלים את התביעה וקובעים כי התובעת זכאית לקצבת תלויים בגין פטירת בעלה המנוח בתאריך ב-19 בספטמבר 2000.".