חדלות פרעון והוצלפ

משרד עורכי דין סרור בן הרוש ושות' מתמחה בליווי וייצוג חברות ולקוחות פרטיים במבוכי ההוצאה לפועל.

מחלקת ההוצאה לפועל במשרד סרור בן הרוש מייצגת, מלווה ומעניקה שירותים משפטיים הן לחייבים והן לזוכים.

מחלקת ההוצאה לפועל במשרדנו פועלת במהירות ובמיומנות הנדרשת מהתנהלות בעולם הסבוך והביורוקרטי של ההוצאה לפועל. אנו עושים שימוש בניסיון הרב שצברנו ופועלים במהירות , בתחכום ובחשיבה יצירתית בכדי לאפשר לזוכה לגבות את כספו, וכן מסייעים ביעילות ובחשיבה מחוץ לקופסה בכדי לעכב הליכי ביצוע כנגד חייבים כגון: עיקולים והגבלות המוטלים בהליכי הוצאה לפועל כנגד חייבים.

מחלקת ההוצאה לפועל במשרדנו פועל בשיתוף פעולה עם מחלקת פשיטת הרגל במשרדנו ופועלת להגשת בקשות למתן צווי הפטר ומחיקת חובות לחייבים מוגבלים באמצעים בהליכי הוצאה לפועל.

התהליך שלנו

אנו מאמינים כי תהליך עבודה יעיל ומקצועי הוא המפתח להשגת התוצאות הטובות ביותר עבור לקוחותינו. תהליך העבודה שלנו כולל את השלבים הבאים:

1. הערכת המצב

אנו נפגוש אתכם ונבחן את המצב שלכם לעומק, תוך התחשבות בנתונים האישיים והעסקיים שלכם.

2. תכנון התיק

לאחר הערכת המצב, נבנה עבורכם תכנית פעולה מותאמת אישית, שתכלול את האסטרטגיה הטובה ביותר להשגת התוצאה הרצויה.

3. הגשת התיק

אנו נדאג להגשת התיק שלכם לרשויות המס בצורה מקצועית ותוך הקפדה על כל הדרישות.

4. ייצוג מול רשויות המס

אנו נייצג אתכם בכל ההליכים מול רשויות המס, ונפעל להגן על זכויותיכם.

5. איסוף מידע נוסף

אנו נאגד מידע נוסף לחיזוק התיק שלכם, תוך שימוש בכלים ובמשאבים העומדים לרשותנו.

מסלול הפטר בהוצאה לפועל

ביום 05.09.2015 נכנס לתוקפו תיקון מס' 47 לחוק ההוצאה לפועל תשכ"ז 1967 – מתן הפטר לחייב מוגבל באמצעים תיקון זה הינו הוראת שעה ותקפה עד ליום 05.09.2018.

מסלול ההפטר בהוצאה לפועל מיועד לחייבים מוגבלים באמצעים כהגדרתם בחוק ההוצאה לפועל ועומדים במספר תנאי סף. כל העומדים בתנאי הסף רשאים להגיש בקשה לקבלת צו הפטר בהוצאה לפועל הליך שבסופו יזכו לצו הפטר ולמחיקת כל החובות העומדים כנגדם בין אם במסגרת תיק ההוצאה לפועל ובין אם חובות שטרם נפתח כנגדם תיק בלשכות ההוצאה לפועל.

ההפטר המיוחל מביא למחיקת מרבית החובות אך ישנם חובות שמסלול הפטר זה לא יביא למחיקתם (חוב מזונות, משכנתא, נזק בלתי קצוב, חוב שנוצר כתוצאה ממרמה, קנס פלילי או מנהלי).

מטרת התיקון האמור לעיל היא לאפשר לחייבים רבים לשוב לחברה, להשתקם, ולפתוח דף חדש בחייהם.

5 תנאי סף נדרשים בכדי לכנס למסלול ההפטר בהוצאה לפועל:

  • חייב מוגבל באמצעים מעל 4 שנים רצופות: חייב המבקש להיכנס בשעיר מסלול הפטר בהוצאה לפועל חייה שיהיה מוכרז על ידי רשם ההוצאה לפועל כ"חייב מוגבל באמצעים", והיה חייב מוגבל באמצעים בארבע השנים שקדמו להגשת הבקשה, לפחות.
  • סכום החובות בהוצאה לפועל הינו עד 800,000 ₪:  בעת הגשת הבקשה לא עלה סך חובותיו של החייב על  סכום של 800,000 ₪ (כולל חובות שאינם ברי הפטר- משכנתא, מזונות, קנס מנהלי או פלילי) נציין, כי בעת בחינת הבקשה יבחנו היקף החובות בהוצאה לפועל ואת החובות שאינם בהוצאה לפועל. במידה וגובה החוב הכולל יעלה על 800,000 ₪ אז משמעות הדבר שלא ניתן להיכנס בשערי מסלול ההפטר  בהוצאה לפועל.
  • תשלום סדיר של צו החיוב בתשלומים ב 3 שנים האחרונות: החייב עמד בצו תשלומים שניתן לו על ידי רשם ההוצאה לפועל בשלוש השנים האחרונות שקדמו למועד הגשת בקשת ההפטר.
  • אין הליך פעיל של פשיטת רגל: לא מתנהל לגבי החייב הליך פשיטת רגל בבית המשפט המחוזי, ולא הוגשה בקשה כזו אשר נמצאת תלויה ועומדת ולא קיים הליך שהסתיים במהלך חמש השנים שקדמו להגשת הבקשה.
  • אין לחייב נכסים בעלי ערך הניתנים לעיקול, מכירה או מימוש.

5 שלבים במסלול ההפטר בהוצאה לפועל:

  1. הגשת הבקשה בלשכת ההוצאה לפועל
  2. פרסום ברשומות ושליחת הודעות לכל הנושים של החייב.
  3. לנושים יש תקופה בת 90 יום להגיש בקשה להתנגדות להפטר החייב.
  4. דיון בפני רשם ההוצאה לפועל בפני החייב ונושיו ככל שאלו יתייצבו לדיון.

קבלת החלטה סופית על ידי הרשם קבלת הפטר או אי מתן הפטר.

אנחנו כאן בשבילך

קבל ייעוץ משפטי : 052-6-614-884

srorlaw@gmail.com א'-ה' 09:00 – 17:00